Opleiding craniosacraaltherapie onvoldoende voor toegeëigende vaardigheden

Opleiding craniosacraal therapie onvoldoende voor toegeëigende vaardigheden.

Waar dit gebrek aan opleiding toe kan leiden wordt uitgebreid beschreven in de tuchtzaak tegen een craniosacraal therapeut te Velp. Zij weet zich beschermt door de directeur van het Upledgerinstituut. Nadat ze de grenzen van de therapeutische relatie grof heeft overschreden verbreekt ze de therapeutische relatie per mail. De patient vindt vanaf dat moment alleen maar tegenwerking. De craniosacraal therapeut schakelt een advocaat in. Alle middelen worden ingezet om de therapeut als slachtoffer neer te zetten en de patient als een manipulatieve dader.

Pas na anderhalf jaar en na ingrijpen van rechter Vergunst wordt de patient in hoger beroep volledig in het gelijk gesteld.

De overschrijding van de competentiegrenzen gaat echter gewoon door. Betreffende therapeut ziet zichzelf nog steeds als slachtoffer.

En nog steeds worden psychotrauma’s door craniosacraal therapeuten behandeld. Een voorbeeld van de schijnveiligheid van de alternatieve beroepsgroep. Een eigen tuchtcollege gaat oordelen.

En zelfs een hoger beroep is niet afdoende om de beroepsgroep excuses te laten maken. Betreffende therapeut ziet zichzelf als behorende tot de “top” van de craniosacraal. Dit is op zich al aanmatigend wanneer men beseft dat het om 173 therapeuten gaat.

Hoe treurig het gesteld is met zelfreflectie geeft de volgende foto die op twitter verschenen is aan:

Betreffende therapeut wordt toegejuicht na afloop van haar bijscholing trauma. Een bijscholing die één week na de dramatisch verlopen tuchtzitting van deze therapeut plaatsvond. Deze therapeut heeft samen met de directeur van het Upledgerinstiuut verklaard dat tijdens deze bijscholing gecommuniceerd wordt dat zware trauma’s niet thuishoren binnen het competentieprofiel van de craniosacraal therapeut. Dit gebeurt niet. Cursisten geven aan na deze module nog beter in staat te zijn om zware psychotrauma’s te behandelen.

opleiding trauma

Deze therapeut heeft overigens geen enkele opleiding op het gebied van psychotrauma. En heeft tot op de dag van vandaag geen enkele poging ondernomen om de hertraumatisering van haar patient op te heffen. Integendeel.

Voor meer informatie zie:

http://www.platform-integratieve-gezondheidzorg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *